Jacosol

ERP maximaliseert productiviteit. Al vele jaren staat Jacosol Nederland B.V. bekend als specialist op het gebied van isolatiematerialen en -technieken.

In de kop van Noord-Holland importeert, produceert en verdeelt het bedrijf hoogwaardige technische isolatiematerialen voor zowel woning- als utiliteitsbouw, scheepvaart en industrie. De kracht van het bedrijf zit in het vertalen van de wens van de klant naar een optimale oplossing.

Standaard ICT-pakketten sloten niet aan bij de typische bedrijfstoepassingen en daarom werd samen met Akiet Software Solutions een uitgebreid ERP-systeem opgezet ter ondersteuning van alle processen binnen het bedrijf. Waar voorheen veel gebruik gemaakt werd van verschillende programma’s om de bedrijfsactiviteiten te ondersteunen, is in dit flexibele ERP-systeem een groot aantal processen ondergebracht, waaronder complexe kortingsstructuren, uitgebreide rapporteringsmogelijkheden, bedrijfsadministratie en voorraadbeheer.

“De toepassing van ERP-software maakt onze organisatie effectiever, efficiënter, sneller en flexibeler”, aldus Piet Servaas, directeur van Jacosol. “De beheersing van je bedrijfsproces wordt beter, doorlooptijden van orders verkorten, de klantgerichtheid neemt toe, de voorraadkosten worden lager en de servicegraad stijgt”.